חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רוזמן נ' הדקה התשעים בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
8035-07-09
22.12.2009
בפני :
מלכה ספינזי

- נגד -
:
עם רוזמן
:
הדקה התשעים בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.ביום 1.8.08 הזמין התובע אצל הנתבעת, באמצעות הטלפון, חבילת נופש עבורו ועבור משפחת (להלן:"החבילה"). החבילה כללה טיסות הלוך ושוב ליוון, שהות במלון למשך 4 ימים, מיסי נמל וביטוח.

2.בעת ביצוע הרכישה וכתנאי לביצועה חתם התובע על טופס הזמנה (נ/1) בו צויין, בין השאר:

"ידוע לי שחובה להגיע לשדה התעופה 3 שעות לפני זמן הטיסה עקב דרישות הבטחון".

3.הטיסה תוכננה ליום 3.8.08 בשעה 4:55 לפנות בוקר. יוצא כי על התובע היה להתייצב בשדה התעופה, לכל הפחות, בשעה 1:55 לפנות בוקר.

4.על פי תנאי הרכישה, היה על התובע לאסוף את הכרטיסים בדלפק הנתבעת שבשדה התעופה.

5.בפועל, התובע ומשפחתו לא עלו לטיסה, שכן עד שהסתיימו הליכי הבידוק והליכי ה"צ'ק אין" "נסגרה" הטיסה ולא אופשרה יותר עליה למטוס.

6.התובע פנה בדרישה לנתבעת כי תשיב לו את כספו אך זו סירבה, ועל כך נסבה תביעתו.

7.הנתבעת הגישה הודעה לצד שלישי כנגד מי שבפועל הייתה הספקית של חבילת הנופש (להלן:"צד ג'")

8.בישיבה שהתקיימה בפני הצהיר נציג צד ג' כי אם אכן היה התובע מוכיח כי מילא אחר הדרישה להתייצב במועד (דהינו 3 שעות לפחות לפני הטיסה) בשדה התעופה ובכל זאת לא היה עולה לטיסה אזי:

"אנחנו היינו לוקחים אחריות" (עמ' 1 שו' 25-28 לפקוטוקול).

7בעוד שכאמור התובע טען כי מילא אחרי התנאי והגיע במועד לשדה התעופה טענו הנתבעת וצד ג' את ההיפך.

8.מדובר במחלוקת הינה עובדתית.

9.ככל שיקבע כי התובע מילא אחרי התנאי שבנ/1 והגיע כנדרש 3 שעות לפני הטיסה לשדה התעופה, הרי שדין התביעה להתקבל וצד ג' היא זו שחייבת לפצותו, וככל שהתשובה תהא שלילית, הרי שדין התביעה להידחות.

7.הכלל המשפטי הוא ברור וידוע: על התובע להוכיח, עפ"י מאזן ההסתברות את עילת תביעתו. [ראה: ת.א. (השל' – חדרה) 4801/05 איסר נ' הפניקס, תק – של 07 (4) 15208; ד"נ 4/69, נוימן נ' כהן, פד"י כד (2) 229 – 290 292 (1970)]

8.ומן הכלל אל הפרט:

8.התובע העיד בפניי, וכך גם אביו, כי הוא ומשפחתו הגיעו לשדה התעופה 3 שעות לפני הטיסה - כמתחייב עפ"י נ/1.

9.למעט עדותו זו של התובע ועדות אביו, שהיא בבחינת "עדות "שמיעה" לא המציא התובע ולו ראיה אחת שיש בה כדי לתמוך בטענותיו וגרסתו, כך למשל התובע לא הביא לעדות את אשתו שהיתה עימו במועד האירוע.

10.הנתבעת, מאידך, הציגה בפניי את המסמכים הבאים:

א.תמליל שיחה שערכה נציגת הנתבעת עם התובע. מתוכן השיחה ניתן היה להבין כי התובע לא עמד בתנאי ולא התייצב בשדה התעופה 3 שעות לפני מועד הטיסה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>